.
MENU na dzień
_______________________________
33 Finał WOŚP
Zupy
Rosół z makaronem
Barszcz z uszkami
Ogórkowa z ziemniakami
Danie obiadowe
Kotlet drobiowy
Kotlet schabowy
Żeberko z cebulą w sosie
Bitki z karkówki
Mielony z boczkiem zapiekany w piwie
Pulpety z indyka zapiekane na duszonej młodej kapuście
Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym lub w sosie z zielonym pieprzem
Dodatki
Ziemniaki puree lub zapiekane, frytki, kasza bulgur
Surówki
marchew-jabłko, colesław, biała kapusta, mizeria, kiszona kapusta
duszona młoda kapusta, fasolka szparagowa z bułką
Na słodko
Naleśniki z serem i owocami
Ciasto
Pancakes na styl amerykański z syropem klonowym (na specjalne zamówienie)


DANIE LUNCHOWE
Sałata Cobb - klasyk kuchni amerykańskiej
(mix sałat, parmezan, ser błękitny pleśniowy, cebula czerwona, zapiekany boczek, grillowany filet kurczaka, jajko na twardo, awokado, pomidorki koktajlowe, grzanki pszenne)
Sos czosnkowy lub winegret
26,00 zł

Grillowana pierś z kurczaka – źródło białka, któremu nadaje soczystości grillowanie
Jajka na twardo – dają dodatkowy smak i teksturę sałatce - białko, witaminy D
Awokado – bogate w zdrowe tłuszcze, dodaje kremowej konsystencji - witamina E
Boczek – dla miłośników smaków mięsnych, wprowadza wyrazisty akcent - witamina E
Pomidory – świeże i soczyste, wnoszą do sałatki kolor i witaminy.
Ser pleśniowy - wapń, białko
Sałata mix – jako baza sałatki, stanowi zdrowy fundament = witaminy A i K, błonnik
zdjęcie poglądowe wykonane w naszej restauracji